Next Library un-conference, Århus

Next Library un-conference logoTanskanmaalla, jo maineellaan kaikki kirjastolaiset villitsevässä Århusissa on tänään päättymässä Next Library un-conference 2009. Suomalaisetkin osallistujat, joita on kymmenkunta, ovat tällä kertaa kunnostautuneet ja paikanpäältä kaikuukin tänne Suomeen saakka kuulumisia. Valokuvia Århusista löytyy ainakin Flickristä tagilla nextlibrary09. Flickrissä on myös ryhmä, mutta se on ainakin toistaiseksi tyhjä.

Helsingin kaupunginkirjaston tuoreeseen ja mukavasti käyntiin lähteneeseen, noin neljännesvirallisen matkaraporttiblogiin Tuliaiseen on ansiokkaasti kirjoiteltu myös.

Tapahtuma pyörii länsimaisen kirjastomaailman kuumien ytimien ympärillä, eli yhteisöllisyyden, kirjastorakennuksen merkityksen, luomisen mahdollistamisen, kirjaston oman kehittämis- ja organisointityön kehittämisen, kirjastojen verkkopresenssin ja nuortenkirjastotyön ympärillä. Lyhyesti sanoen kaikenlaiset asiat 2.0. Etukäteen suunniteltu ohjelma löytyy tapahtuman sivuilta grafiikoineen.

Netin kautta kuuluu  innostuneita hihkaisuja. Twitterissä käytetään hashtäginä #nextlibrary, suomalaiset käyttävät lisäksi #unconf09. Tottakai olen itsekin huudellut väliin 🙂 Jonkinlaista aavistusta etäläsnäolosta voi saada. Toivottavasti tapahtuma ei jää herätyskokoukseksi vaan ideoiden toteuttaminen ja saamiseen tulevaisuudessakin siellä niinkutsutun oikean työn äärellä onnnistuu.

Minulle viimeviikkoiset Kirjastopäivät 2009 ei järjestetyn ohjelman myötä ollut erityisen emansipatorinen tai innostava kokemus. Kirjastolaishenkeä se tietenkin ylläpiti. Kirjasto on sosiaalinen tila ja kohtaamispaikka kirjastolaisille itselleen. Tapahtumat eivät tietenkään ole luonteeltaan samanlaisia, ehkäpä joku molempiin tapahtumiin osallistuva laatii tapahtumista vertailevan arvion, esimerkiksi Petri Sorvipenkin äärellä -blogiinsa.

Advertisement

2 thoughts on “Next Library un-conference, Århus

  1. Menetin Kirjastopäiväneitsyyteni vasta nyt ja täytyy sanoa, että sain eniten irti ihan vaan keskustelemalla tuntemattomien ihmisten kanssa: en kulkenut lainkaan työkavereideni kanssa, vaan haahuilin yksin ja se oli hyvä strategia. Osa esityksistä oli mielenkiintoisia ja osa ei, mutta markkinointipuolta hoitavana henkilönä sain ehkä keskivertoa enemmän irti noista…
    Jälkimmäinen illanvietto oli mielestäni heikko, sillä maksaessani 25 € jostain odotan saavani muutakin kuin ilmaista ilolientä. Enpä saanut ja ei nuo liemetkään uponneet.

    (Oltiin samalla salaattikulholla Arkenilla ja löysin blogisi vahingossa, siispä pakko kommentoida jotain.)

  2. @Marjo jep nimenomaan Kirjastoseurapiiripäivistä on kyse. Haahuilu on juuri se strategia jota minäkin suosin. Tosin enemmän tai vähemmän tuttuja oli paikalla runsaasti. En osaa laittaa illanviettoja järjestykseen, se riippuu niin paljon millaisille juttusille osuu.

    Kirjastojen markkinointipuoli on mielenkiintoista. Koska ajatellaan että ollaan ”hyvällä asialla” ja yleisissä kirjastoissa osa julkishallintoa niin esimerkiksi alaikäisten koukuttaminen koetaan aivan sallituksi. Jos kirjaston markkinointijutuissa vaihtaa kaikki kirjasto-sanat vaikkapa pokemoniin, kännykkäliittymään tai televisiokanavaan, niin nousee iho äkkiä kananlihalle.

    (En siirtänyt kommenttiasi <a href="https://xmacex.wordpress.com/2009/06/14/kirjastopaivat-2009/"Kirjastopäivät 2009 -jutun yhteyteen, vaikka mieli teki 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s