4 thoughts on “Suomen EuropeanaLocal live

 1. Ensimmäiset mielenkiintoiset materiaalit Europeanassa ja silti valitus on heti kielen päällä. Miksi yläkulman ”share” antaa yli 200 vaihtoehtoa, mutta en voi saada siistiä linkkiä yhteen kohteeseen??

 2. @Kaisa Jos Europeanassa haluaa linkata johonkin tiettyy kohteeseen, niin toki se onnistuu menemällä ko. kohteen sivulle (esim. maidonkaupan järjestyssäännöt (

  http://europeana.eu/portal/record/09436/99C898239700ADFF22BDCCAB334EF831E4BEF132.html?query=europeana_collectionName%3A09436*&tab=&start=33&startPage=25&view=list&pageId=brd

  ) ja sitten copy+paste se osoiterivi talteen ihan normaalisti, ilman tuota share-palikkaa. Joissain tapauksissa tuota kopioitua URLia voi haluta muokata poistamalla kaiken ensimmäisen kysymysmerkin jälkeisen, jolloin häviää tieto siitä millä haulla tuo kyseinen kohde haettiin esiin.

  Keksisin muutaman muunkin motkotettavan asian Europeanasta, mutta en nyt ala… 😉

 3. @ Mace: Kiitos, ihan karmeen näköinen URL. Blogissani huomenna Korkeasaari-aineistoa ilman suoria linkkejä – jossain varmaan oli näkyvissä tekijänoikeudet ja käyttöehdot ja minä en vain tajunnut missä?

 4. @Kaisa yritin muuten saada Korkeasaaren kokoelman (siis ne eläimet) mukaan EuropeanaLocaliin ja oli tarkoitus järjestää 13.9. kokouksemmekin siellä, mutta epäonnistuin. Eläimet on standardimuotoisesti luetteloitu kyllä, mutta elikoista ei ole kattavasti digitaalisia surrogaatteja, esim. valokuvia. Olen jutellut heidän kanssaan, että voisivat näyttää millainen se kansainvälinen eläintietokanta on mitä käyttävät. Ihan kuin yhteisluettelo, mutta eläimille ^_^. Korkeasaari on vielä kaupungin virasto, joten tuo olisi ollut erinomainen virastojen välinen yhteistyöcase. Ei onnistunut nyt, ehkä sitten myöhemmin!

  Europeanan metadataformaatti ESE (yök PDF) ei tue kunnollista tapaa kuvailla tekijänoikeuksia ja käyttöehtoja. Europeanaa varten on kyllä olemassa sopimus (Europeana Data Provider Agreement on liitteenä Europeana Aggregator’s Handbookissa (taas inhottava PDF (olen kyllä valittanut näistä PDF-tiedostoista Europeana-toimistoon), josta selviää mitä on sovittu Europeanan ja sisällöntuottajien kesken, ja toi sopimus käsittelee edelleenkäyttöäkin. Olen yrittänyt saada tuon sopimuksen suomennetuksi, mutta ainakaan vielä en ole siinä onnistunut.

  Tuosta metadataformaatista ja sen tulevasta korvikkeesta kuulen lisää tämänviikkoisessa työpajassamme Madridissa (38°C, scorchio) loppuviikosta. Siinä on tiedossa jotain tapoja kuvailla tekijänoikeuksia, mutta sekä varsinaiset oikeudet, että kyky kuvailla niitä metadatalla on eräs ns. vaiheessa olevista asioista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s