4 thoughts on “Datat auki hallituksen päätöksellä, jos ei muuten

 1. Hear, hear.

  Sieluni kyynisin silmin tosin näen mittavia julkis-IT-vetoisia dataprojekteja, joita eri ministeriöt surutta rahoittavat, koska se olennainen – että avoimen päälle voi kuka tahansa rakentaa mitä tarvitsee ja sattuu haluamaan – on kuitenkin jäänyt ymmärtämättä.

 2. Veeran skenaario on olemassaoleva, mutta en suostu olemaan kyyninen. Tossa LVM:n ehdotuksessa on erikseen yksi osio ”käytön edistämiselle”, eli data ei ole itseisarvo, vaan olennaista on, mitä sillä tehdään.

  Tausta tuolle periaatepäätösehdotukselle on Mari Kiviniemen hallitusohjelmassa viimekesätä. Toivottavasti ehdotus ei jumitu mihinkään, vaan se ehditään hyväksyä vielä ennen vaaleja.

  Kirjailin taustat lyhyesti tänne:
  http://apoikola.wordpress.com/2011/01/25/open-government-data-progress-in-finland/

 3. Tässä on nyt ja tänään lobbaamisen paikka ruåzzalaisii suuryrityksiä vastaan!! 😀 Maakunnissa on liian hyvässä muistissa myös se aika, jolloin ”kaikki olivat yhtä mieltä” siitä, että kirjastojärjestelmien sisältämät luettelointitiedot kuuluvat ohjelmistotoimittajalle – tulivat ne sitten ohjelmaan alunperin mistä tahansa.

  Avoimen datan yhden lähteen periaatteen takia muistakaa sitten myös yhdistää nämä lataustiedostot. 🙂 Mielenosoitussaittihan tämä data. kyllä onkin. Kiitos siitä.

  Ja *”yksityisen sektorin palvelutuotannon alasajosta”* tässä myös on kyse:
  http://www.bing.com/search?setmkt=fi-FI&q=luettelointipalvelut
  Pakko liittää linkki, niin häkellyttävä tuo ”lainasto”-sana ko. tuloslistan kolmannessa hakutuloslinkissä…

  Keep up the good work!

 4. Päivitysilmoitus: Tweets that mention Datat auki hallituksen päätöksellä, jos ei muuten « Riippumaton asiantuntija -- Topsy.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s