4 thoughts on “Jälkiajatuksia kirjastojen avoimen datan semmasta Jyväskylässä

  1. Tilastodataa ollaan avaamassa kyllä. Ei pitäisi enää montaa kuukautta mennä. Kysele Sarmelalta tarkemmin, jos haluat tietää missä vaiheessa homma on.

  2. Kiitti tiedosta Antti, tilastothan on jo tietokannassa ja siihen on ihan toimiva käyttöliittymä ihmisille, enää koneluettavuus kondikseen niin a vot.

    Näyttäisi ainakin osa noista kyselyistäkin olevan generoitavissa (esim. vuoden 2010 Turun kuntatason tilastot ovat osoitteessa http://tilastot.kirjastot.fi/fi-fi/perustilastot.aspx?AreaKey=Y2010T2N853 ja Turun virallinen kuntatunnushan on toi 853 johon törmäileekin siellä-täällä, esim. kirjastokorttien, MARC-tietueiden ja niteiden viivakoodien osana. Jos palautuisi XML:ää (esim XHTML) ja kunkin sivun sisältö olisi kuvailtu jossain, niin olisi koneellinen käyttö jo melkolailla mahdollista XML-työkaluilla. Unixin komentorivityökaluilla (curl, bash, sed, awk…) homma tietenkin onnistuu, mutta ei ole kovin ergonomista 🙂

  3. Ehdottomasti, ISIL ja tunnisteet yleensäkin FTW. Kirjastojärjestelmissähän on myös tunnisteita kun viitataan toimipisteisiin, ja Axiell Aurora lisää holdings -tietoja myös suoraan MARC-tietueisiin.

    Olen yrittänyt täällä Turun kaupunginkirjastossa/Vaskissa edistää (viimeksi tänään kokouksessa) sitä että haluttaisi, rekisteröitäisi ja toteutettaisi toimipistekohtaiset ISILit järjestelmään sekä tietueisiin, mutta valitettavasti lobbausmenestykseni on ollut heikkoa enkä ole onnistunut ajamaan asiaa täällä läpi :\ Vastaisuudessakin tulee siis olemaan järjestelmän omat tunnisteet täällä käytössä. En tiedä kuinka uniikkeja ne ovat. Pahoittelen… 😦

    Kansalliskirjaston kanssa jo juttelin asiasta, ei ongelmaa siellä päässä että olisi ISILit toimipistetasolla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s