Onko tällaisillä pöytäläppäreillä mitään kunnon termiä?

Työläppäri hyötykäytössä: pesa kaamera Tallinnassa

Työläppäri hyötykäytössä: pesa kaamera Tallinnassa

Onko mitään termiä sellaiselle läppärille, joka on niin iso ja akultaan heikkokestoinen ettei sitä ole välttämättä kertaakaan siirretty työpöydältä mihinkään? Tiedätte kyllä mitä tarkoitan.

Ehdotan termiä ”työläppäri”, jossa prefiksiä työ- käytetään sen tyypillisessä merkityksessä, eli ilmaisemaan diminutiivia. Vertaa -elämä, -nantaja, -hyvinvointi, -nteko ja niin edelleen. Laite kelpaa päivittäin ihan hyvin Tallinnan eläintarhan amurin leopardin pentujen elämän seurailuun eräänlaisena työpöytäakvaariona – kunhan se on ensin käyttänyt vaatimansa ajan hidasteluun, takkuiluun, itsensä etsiskelyyn ja tuulettimen ulvottamiseen.

Varsinaiset työt hoituvat kivoiten omilla laitteilla; BYOD.

Advertisement

3 thoughts on “Onko tällaisillä pöytäläppäreillä mitään kunnon termiä?

  1. Jaamitennii? Työelämä on vähemmän kuin oikea elämä, siis diminutiivi. Samoin työhyvinvointi on väheisempää hyvinvointia kuin lisämääreetön hyvinvointi. Työn antaminenkin on vähemmän kuin oikea antaminen. Ja työnteko on vähemmän tekemistä kuin tavallinen tekeminen. ”Työ-” -etuliite tuntuu ainakin näiden esimerkkien valossa ilmaisevan sanan väheisempää muotoa.

    Kielioppi on sosiaalinen konstruktio 🙂

  2. No tämähän on Mace nyt melekosta luovan luokan puhetta! 🙂 Työmatka.. voi kuitenkin olla ihan kunnollinen matka. työpaikkalounas, on jotakin huonompaa, jota työn läsnäolo häiritsee..

    Toinen mahdollisuus olisi himmentää koko työ-sana pois, koskapa kaikki olemisemmehan on tehtävämme toteuttamista parhaalla KAIKISTA MAHDOLLISISTA TAVOISTA. Elämä, hyvinvointi, antaminen, tekeminen. Ehdottomasti parempia sanoja kuin tuolla työ-prefiksin konstruoinnilla saapi aikaiseksi. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s