Olitteko OKFestivalilla?

OKFest

Kansainvälinen, erittäin mielenkiintoinen Open Knowledge Festival (#okfest) oli viime viikolla Helsingissä. Oliko blogini lukijoita mukana siellä? Siellähän oli jopa suoraan meille suoraan suunnattua ohjelmaa, esim träkki  5 Open Cultural Heritage, ml. Open GLAM -työpaja 20.9. joka lienee houkuttanut teitä paikalle näin herkulliseen tapahtumaan. Mitkä fiilikset? Mitä kaikkea tehtäisi seuraavaksi?

Itse en valitettavasti päässyt OKFestiin koska olin Berliinissä ja Kasselissa Documentassa (noh, ei se nyt niin valitettavaa suoraansanoen ollut) mutta lauantaina onnistuin osallistumaan mielenkiintoiseen epäinformaation visualisointityöpajaan Kaapelitehtaalla. Siellä opeteltiin kriittistä visualisaationlukutaitoa (tykkään enemmän termistä ”literacy” kuin suomen kielisestä, suppeammasta ”lukutaidosta”) tekemällä visualisointeja jotka olivat rehellisiä datansa suhteen, mutta antoivat siitä tarkoituksella virheellinen ja/tai värittyneen kuvan. Hyvä taito graafisessa kulttuurissa, sekä viestin antajana että vastaanottajana. Kiitos vetäjälle Mushon Zer-Aviville sekä järkkäreille.

Moebius, Manara, Jodorowsky yms. viihtyisivät tämän teoksen estetiikan äärellä Documentassa Kasselissa

Berliininterveiseni suomalaiselle ”kebabkulttuurille”: lähtekää menee!

Advertisement

3 thoughts on “Olitteko OKFestivalilla?

  1. Hei. Joris kirjoitti hyvä yhteenvedon workshop-päivästä. Se on tässä: http://openglam.org/2012/09/27/openglam-workshop-at-the-okfestival-2/ Muuten oli paikalla hyvää keskustelua, ja ihan sairaan tehokasta ja energistä porukkaa. Jo suunnitellaan yhtä jos toistakin yhteistä dokkaria jne. PSI direktiivi oli tärkeä keskustelun aihe, sekä yhteistyö Wikimedian kanssa. ”Miksi upottaa työtä omiin sivuihin, kun käyttäjät kuitenkin ovat Wikipediassa?” Tässä asiaa sen tiimoilta: http://digisam-ra.blogspot.se/2012/09/okfest-konst-pa-webben_3989.html Omat raapustukseni http://essetter.blogspot.fi/2012/09/vad-jag-tankte-i-dag.html ja http://essetter.blogspot.fi/2012/09/framtiden-ar-annorlunda.html Suosittelen Edsonin katsomista 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s