Minusta

Olen Mace Ojala, helsinkiläinen kirjastosetä ja kirjoittelen tänne blogiin lähinnä kirjastoon liittyviä, tai sitä kautta mieleen tulleita asioita. Aiempi blogi oli päiväkirjamainen, tämä ei sitä ole. Ei tämä mikään ammattiblogi ole myöskään, älkää kuvitelko.

Kiinnostukseni kohteita ovat kaupungit ja kaupunkilaisuus, yhteiskunta ja politiikka, kirjastolaisuus kutsumusammattina (vocation), kirjastoihmisten emansipaatio, järjestelmät, retoriikka, amatööriys ja niin edelleen. Ja pyöräily.

Tämän blogin nimi oli aluksi ”macen hieno blogi” kun en keksinyt mitään nasevampaa. Keväällä 2009 vaihdoin nimeksi Riippumaton asiantuntija. Minulla on kaksi riippumattoa.

Advertisement

8 thoughts on “Minusta

 1. Näin on. Osoitteesta ei niin väliä, ja blogin nimeä voi vaihtaa. Jos keksin oikein nasevan, niin osoitettakin voi vaihtaa perustamalla uuden ja exportata kamat sinne.

 2. Terve! Sulla kun on riippumatto- ja kirjastohommat hallussa, niin satutko tietämään löytyiskö riippumattoaiheista kirjallisuutta jostain? Itse en ole löytänyt, mutta mielenkiinnosta ja näin kauppiaan roolissa kiinnostais =) Mites muuten menee, kaikki hyvin?

  Kimmo, la siesta

 3. @Kimmo moikka. Katsopa täältä LibraryThingistä. Osumia tulee viitisen kymmentä tuolla karkealla haulla, mutta siinä on mukana kaikki tekijät, joiden sukunimi on Hammock. Mutta siellä on relevanttejakin kuten Murder in a hammock sekä tietenkin retkeily ja käsityökirjoja, kuten arvata saattaa.

  Ja ihan Amazonistakin löytyy kaikenlaista.

  Kirjat jotka eivät sinänsä pääasiassa käsittele riippumattoja, mutta joissa niitä sivutaan, eivät valitettavasti löydy kirjastojen tietojärjestelmien kautta. Jos saa käsiinsä jonkun aihetta käsittelevan teoksen, esim LT:n, Amazonin, kirjaston tms kautta, niin ei muuta kuin sen lähdeluetteloa tonkimaan (ns. helmenkasvatusstrategia).

  Netissä on tietenkin paljon tietoa aiheesta, mutta sen toki tiesitkin jo. Luonnistuuko espanja/portugali? Niistä voisi olla tässä yhteydessä iloa 🙂

 4. Hei! Aihesi kyllä kiinnostaa minuakin. käyn usein kirjastoissa täällä Uumajassa.
  Sinun suomeasi on kuitenkin vaikkea minulle.
  Ole hyvää katsomaan blogini sanasuo.wordpress.com ja whyreading.wordpress.com.
  🙂

 5. Riippumaton asiantuntija. Kaipaisin apuva. Kunta kun päätti lopettaa kirjaston ja onnistuime saamaan tilat ja kirjat, mutta sovellus katosi. Osaatko ohjata onnettomat alkuun Kohan tai Evergeenin hankintaan tai käyttöön. Terveisin Avuton tunari

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s