Voitaisko kutsua näitä webbisivuiksi niinkuin kaikki muutkin?

Web

Oikeesti tyypit. Voitaisko alkaa kutsua näitä meidän verkkokirjastoja, aineistoluetteloita, tietokantoja, palvelusivustoja, näyttöluetteloja, OPACeja, OPAC 2.0:ia, discovery layereitä, discovery interfaceja, hakuliittymiä ihan vaan ”nettisivuiksi”, kuten kaikki muutkin?

(terkut @jindrichmynarzille)

Advertisement

5 thoughts on “Voitaisko kutsua näitä webbisivuiksi niinkuin kaikki muutkin?

  1. Semmoista nettisivustoa ei juuri olekaan enää, jonka alla ei olisi tietokantaa. Esim. tämän blogin taustalla koko joukko erilaisia tietokantoja.

    Uskon että mikäli (kun!!) luopuisimme noista erikoiskäsitteistämme alkaisimme näkemään sen, että esim. luettelointi on verkkosisällön tuottamista, ei enempää eikä vähempää.

  2. Kannatan. Itse opastan asiakkaat ”ensin meidän webbisivuille ja täältä klikkaat [tietokanta]”. Sopii myös humanisteille ja eri kielellä esitettäväksi, harvemmin vaatii selvennystä. Tosin olenkin alunperin toisaalta kirjastoon eksynyt.

  3. Ihan hyvä perusajatus, mutta joku raja siinäkin tullee vastaan. Asiakkaita opastaessaan on jännä huomata, kuinka moni voi sekoittaa Googlen, Internetin ja Internet Explorerin, puhuu jostain noista, mutta tarkoittaakon muuta. 🙂

  4. On aina kannatettavaa puhua samaa kieltä asiakkaiden kanssa. Puheet ”kirjastojärjestelmistä”, ”tietokannoista” on teknisesti varmaan yhtä epätarkkaa kuin ”webbisivuiksi” kutsuminen. Asiakkaan silmissä kaikki verkkopalvelut ovat webbisivuja. Ei pitäisi olla tarvetta asiakkaiden silmissä saada meidän palveluita tai osaamistamme kuulostamaan yhtään hienommalta kuin ne ovat. Tämä vertautuu meidän nimikkeisiimme – kaikki me olemme asiakkaiden silmissä kirjastonhoitajia silloin kun siinä kontekstissa esiinnymme.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s